Neem contact met ons op

06 34 86 36 03

Middelbare school

Onze diensten

Kleinschalige huiswerkbegeleiding

Wij bieden een rustige omgeving aan waarin de leerling samen met leeftijdsgenoten huiswerk kan maken. De leerling zit samen met maximaal vier andere leerlingen bij een docent. De bevoegde en ervaren docent begeleidt de leerling hoe hij het beste het huiswerk kan leren en maken. Daarnaast geeft de docent uitleg bij moeilijke lesstof en wordt de lesstof ook overhoord. Indien er twee groepen van iedere vijf leerlingen tegelijkertijd zijn, is er altijd een bevoegde en ervaren docent aanwezig samen met een ervaren topstudent die werkt onder toezicht van de docent.

Individuele bijles

Ontbreekt het uw kind aan basiskennis of is uitgebreide uitleg nodig zodat de lesstof beklijft? Dan bieden wij intensieve bijles aan. Een-op-een begeleiding gedurende een uur door een ervaren docent met gerichte aandacht voor dat wat nodig is. De docent zal uw kind aan het einde van de bijles huiswerk meegeven zodat uw kind thuis met de uitgelegde lesstof kan oefenen.

Onze aanpak

Beste leerling

Zit het tegen? Je cijfers, de sfeer op school, de regels op school, plannen, structuren, snappen, verbanden leggen, aan het werk gaan of alles (op tijd) af hebben? Helaas heeft bijna iedereen dat meegemaakt. Wij weten het nog als de dag van gisteren en daarom zijn we gaan werken als docent. Wij helpen je met veel plezier. Want je bent goed zoals je bent, alleen moet je nog ontdekken hoe jij in het systeem van school mee kunt doen. Zonder onvoldoendes of straf. Wij hebben er vertrouwen in dat jij het kunt. Op welke manier precies? Daar komen we gauw genoeg achter. Waar het om gaat is dat het allemaal om jou draait en dat jij zelf kiest en zelf iets te zeggen hebt. Soms is het afzien en is doorzetten verschrikkelijk moeilijk. Dan gaan we samen op onderzoek uit hoe je met dat obstakel om kunt gaan op een manier die voor jou goed is.

Beste ouders

Heeft uw kind moeite op school? Loopt uw kind vast? Het doel van het onderwijs is dat uw kind zichzelf leert ontplooien en zichzelf als mens leert kennen. Soms lukt dat niet. Een leerling heeft een positieve omgeving nodig waarin er ruimte en veiligheid is om daadwerkelijk te kunnen groeien. Een plek om te ontdekken wat uw kind wel en niet leuk vindt en wat uw kind van school kan leren – ook wanneer het niet leuk is of tegen zit. Een plek om te ontdekken wat uw kind goed kan. Een plek om geholpen te worden met alles wat uw kind moeilijk vindt en om te overleggen over zijn aanpak. Door onze persoonlijke benadering en kleinschaligheid begeleiden wij uw kind om zichzelf te leren ontdekken. Die plek bieden wij voor alle scholieren en studenten en dat is wat ons dagelijks in beweging zet.

Een middag bij ons

Bij binnenkomst verwelkomen wij iedere leerling persoonlijk. Er staat drinken (limonade of thee) klaar en wij vragen de leerling hoe zijn schooldag is geweest. Wij kennen onze leerlingen goed, omdat wij aandachtig luisteren. Tijdens het huiswerk uitleggen of overhoren, praten we ook met de leerling over zaken als gemotiveerd blijven voor minder leuke vakken of zelfvertrouwen houden bij tegenvallende cijfers. Hierdoor voelt het voor de leerling natuurlijk aan om iets over zichzelf te vertellen.

Wij vragen naar het huiswerk en samen met de leerling maken wij een plan voor de middag of avond. De leerling gaat vervolgens in alle rust aan de slag. Halverwege de huiswerkbegeleiding krijgt de leerling fruit. Onze docent verdeelt zijn aandacht actief over de leerlingen. De lesstof wordt uitgelegd en docent kijkt of de leerling de lesstof goed begrijpt. De leerling maakt twee uur huiswerk. De docent schrijft een kort verslag over de begeleiding. Bij het weggaan geven wij alle leerlingen een hand.

Communicatie met ouders

Wilt u met ons vrijblijvend kennismaken? Tijdens ons gesprek (met de ouder(s) en leerling) verkennen wat er nodig is om het op school beter te doen. We leggen meteen uit wat wij kunnen betekenen. De begeleiding kan vaak op korte termijn al starten.

Op werkdagen zijn wij van 9.30 tot 15.00 telefonisch of via Whatsapp bereikbaar op 06 - 34 86 36 03. Ook kunt u ons mailen via info@huiswerkbegeleidingzoetermeer.nl.

Iedere les wordt vastgelegd in een kort verslag: wat we gedaan hebben, welke bijzonderheden er waren, welke afspraken er zijn gemaakt, etc. Dat verslag ontvangt u de week erna op maandag in uw mailbox.

Iedere schoolperiode ontvangt u per mail onze nieuwsbrief. Wij informeren u o.a. over aankomende vakanties en stellen nieuwe collega's aan u voor.